STERKE KOFFIE EN EEN GOED BOEK
ZIJN DE BESTE BRANDSTOFFEN
VOOR DE HERSENEN

Dit lees ik net op een boekenlegger van Bagels&Beans die tussen de boeken uitviel. Ja, nog steeds aan de gang met boeken, papier, schilderijen enz. Onze boekenkast heeft gelukkig een nieuwe bestemming gevonden en ook die boeken staan gestapeld tegen de muren. Op wat restspullen na is nu weg wat weg mocht. En als al die boeken zo langskomen dan krijg je zin om heel veel weer opnieuw te gaan lezen of door te bladeren. Zo vond ik de dichtbundel ‘Tegen de teerhuid’ van Josée Algra weer en daar kies ik vandaag een gedicht uit. Maar ik neem de bundel  mee en omdat we nog dichter bij zee gaan zitten/wonen zal ik er de komende tijd vast nog meer uit citeren.

MARE

Aan haar merk je
bijna niets,
dat het winter is.
Hooguit een koude
rilling meer
en dat ze wel eens
stiller wordt.

Geen verlies
geen bevriezen.

Ze speelt zee
op het strand.

Josée Algra