Zoals vaker gezegd: door een cameralens kijk je anders dan zonder. Afgelopen week ging ik met vriendin A. en camera’s en statieven naar de Grote Markt om daar een soort ansichtkaartenserie te maken maar dan anders dan de gewone. Het was koud maar droog en niet te druk. Dus konden we rustig rondkijken en fotograferen. Dat deden we zonder statief en met koude handen geeft dat veel onscherpe foto’s. Toch maar leren in het openbaar het statief te gebruiken. Tijdens de cursusavond liet ik o.a. de foto met het lepeltje zien en direct zeiden enkelen: dat is het lepeltje van en drugsverslaafde. Zagen ze aan de brandplekjes erop en dat er vaak verslaafden daar op de bankjes zitten. Weer wat geleerd. Gelukkig hadden we ook een binnenopdracht want ik kreeg inmiddels wat dode vingers en tenen. En daar wilden we dan het statief gebruiken. Helaas: niet toegestaan in het museum. Maar er waren genoeg foto’s om op de cursusavond te laten zien. Hierbij enkele dus van buiten op de markt en binnen in de Vleeshal. Klik op de foto’s om ze vergroot te zien.