ik denk

als het regent
laat ze niet nat worden

en als het stormt
vat ze geen kou

en ik denk ook
dat dat denken
niet helpt

want je wordt nooit meer nat
noch vat je kou

want het regent
noch waait het ooit
meer voor jou

Bert Schierbeek

Gisteren was het een jaar geleden dat mijn moeder is overleden. Dat hebben we met elkaar herdacht in Zutphen bij broer F. Broer L. was erbij via skype. Er werd over haar gesproken, een gedicht voorgelezen ( niet bovenstaande, had ik wel kunnen doen, daarom nu), een lichtje gebrand bij haar portret. Want het is waar: de doden zijn pas echt dood als we niet meer over hen praten of aan hen denken. Natuulijk komt mijn moeder niet meer echt terug, maar in onze gedachten en gesprekken was ze er wel. Het bovenstaande gedicht koos ik omdat wij blij zijn dat zij niet meer pijn hoeft te lijden, en wij geen zorgen meer over haar hebben. Het is goed zo.