Wij zijn, samen met de kinderen, een midweek weg geweest naar Appelscha. Daar hadden we een ruim huis waar het goed toeven was als het buiten regende en waar het buiten goed wandelen was als het droog was. Ton en ik wandelden in de omgeving van het park en daar kwam ik veel moois tegen, maar ook ondergelopen akkers. Met tegenlicht levert dat een mooi plaatje op. En de ondergaande zon na een droge dag geeft heel ander licht dan de morgenzon op een heiige dag. Dan zie je nog een laatste blad aan de hazelaar hangen tussen de bungelende mannelijke katjes en het piepkleine vuurrode vrouwelijke bloempje. En ’s avonds deden we spelletjes, we lazen of puzzelden en op dinsdagavond vierden we Sinterklaas. Maar omdat de meerderheid de gedichten die dag nog moest maken en er geen printer aanwezig was en de gedichten te lang waren om over te schrijven, werden de gedichten voorgelezen vanaf de i-pad. Deze familie weet traditie en vooruitgang goed te combineren. En ook de stilte kunnen we goed delen met elkaar als ieder zit te lezen, een glas wijn of sap onder handbereik. Dit alles is ultieme rijkdom, daar kan geen winnend staatslot tegenop.