Ik weet het, het woord ‘ uitig’ bestaat eigenlijk niet maar ik zeg altijd: het staat er dus bestaat het. Voor mij betekent het dat ik nogal wat uitjes heb deze  dagen. Gisteren met vriendin M. naar het strand. Daar lopen genieten van de zee, de wolken en gekeken naar een vreemde strandvondst: een dode reiger die bijna niet meer als reiger te herkennen was. Zijn dunne, smalle beenbotten, zijn veren en grootte maakten dat wij hem herkenden als ooit een reiger. Natuurlijk heb ik er foto’s van gemaakt maar die zal ik hier niet laten zien. Wel enkele andere impressie foto’s van de schoonheid van het strand, de zee en zijn bezoekers. En tijdens een zeer lange lunch hebben wij, zoals vriendinnen doen, heerlijk met elkaar zitten praten.

Als je op de foto’s klikt dan worden ze vergroot en dan zie je dat de pubermeeuwen ( bruinig van kleur) aan het ververen zijn ( bestaat ook niet, maar zie boven) en de grijze veren van het volwassenkleed langzaam de jeugdveren gaan vervangen. De laatste foto past mooi in het thema’ los van de grond’ van de fotocursus en wat ik ook nog nooit had gezien: een aangespoelde boom op het strand. En dat alles op een paar kilometer van huis.

Vandaag met vriendinnen I. en H. naar Amsterdam: cultuur en ook lekker bijpraten tijdens de koffie en lunch. Voor het eerst ben ik binnen in de Sint Nicolaaskerk geweest die je ziet als je uit het station komt. I. en ik waren dat al jaren van plan en nu is het ervan gekomen. Mooie, wat sombere kerk met staties van zo’n 120 jaar oud die mij deden denken aan de oude schoolplaten. Je ziet hoe de Romeinse soldaten waren gekleed, hoe de joodse bevolking in Palestina gekleed was en het was allemaal nog zo gaaf en prachtig van kleur. Daarna  hebben we een boeiende expositie gezien over het oude Egypte in het Allard Piersonmuseum. Wat boffen we toch dat we overal zo dichtbij wonen en dat er zoveel bijzonders om ons heen is dat de moeite waard is om ervoor in de auto of op de trein te stappen. Gek dat je wel op de trein stapt maar niet op de auto en wel in de auto en in de trein. Ik ga afsluiten en een lekker glas wijn inschenken en proosten op deze heerlijke dagen. En morgen ga ik weer naar Amsterdam maar dan met nichtje F. en ook weer naar een museum en natuurlijk ook met haar gezellig bijpraten. Maak je over Ton maar geen zorgen, hij heeft zich ook prima vermaakt. En zondag? dan ga ik de hele dag werken aan de foto-opdracht en gaat Ton naar Amsterdam cultuur opsnuiven. Zo heb je elkaar nog eens wat te zeggen, nietwaar.