Hoewel er niets op ‘ herfst ‘ rijmt, kun je er heerlijk over dichten. En voor mij hoeft een gedicht niet te rijmen om een gedicht te zijn. Vaak wordt het bij mij een versje als ik ga rijmen, duidelijk niet zo voor mij geschikt die manier van gedichtenschrijven. Heel fijn vind ik het om haiku’s te maken (5 – 7 -5  lettergrepen) die met mijn favoriete seizoen te maken hebben. Ik heb wat oude opgezocht en wat foto’s ter illustratie. Ja, als je buiten gaat wandelen in Groenendaal  met nicht Marijke en de volgende dag weer nordicken in de duinen en met nicht Joke in Haarlem rondlopen, dan heb je geen tijd om eens rustig te gaan zitten dichten. Dan maar in de voorrraadkast kijken.

geur van overgang
kleur van vergankelijkheid
roestbruine bodem

  

kleurvlekken lekken
zetten bossen in de roest
najaarswaterverf

het blad dwarrelt neer
aarzelend alsof het nog
terug wil keren