Zoals ik al vertelde vond ik de gemaakte foto’s van de vliegtuigen te algemeen en ben ik ermee gaan spelen. Afgelopen dinsdag hadden we weer een bijeenkomst van de fotocursus en werden onze foto’s getoond. Ik had het maximale aantal uitgekozen: zes foto’s. Ik wilde beginnen met een vliegtuig dat helemaal vrij hing in de lucht en niet aan de zijkant vastzat aan de foto en ik wilde eindigen meet een vogel vrij in de lucht. Er waren meer vliegtuigen in de lucht dan vogels, maar uiteindelijk heb ik een torenvalkje vast weten te leggen. Ik laat de foto’s in volgorde zien en elke keer heb ik iets meer gedaan aan de vliegtuigfoto’s. Kijk maar of je het kunt ontdekken. Vorige keer liet ik de uitgebloeide paardenbloem zien en om die ‘ los van de aarde’ te laten komen, moest ik wat bewerkingen doen en ik moet zeggen: net als vorige keer is deze ook nu weer mijn favoriet. De laatste vind ik net het begin ( of einde) van een verhaal, een vreemd, sprookjesachtig verhaal. Ik vond het fijn dat er zo positief op de foto’s gereageerd werd en ook daar was de paardenbloem favoriet. Past ook beter bij me maar ik heb niet voor niks al jarenlang een kaart hangen waarop staat: ‘wanneer heb je voor het laatst iets nieuws gedaan?’ En dat is wat ik wil blijven doen: nu eens anders te gaan fotograferen dan dat ik gewoonlijk doe en dan maar kijken wat het me brengt. In ieder geval nieuwe ervaringen.

Je weet: klik op de foto om hem vergroot te zien.