Vorige week ben ik aan een nieuwe fotocursus begonnen en het is stimulerend, heerlijk, spannend. Onze eerste opdracht was in Haarlem en ik koos de opdracht: ‘ kleuren’ en ‘ bijna leeg’. Dat laatste was voor mij het makkelijkst omdat het een onderwerp is dat ik al veel fotografeer. Maar op een eigen wijze kleur fotograferen zonder dat het een standaardfoto wordt, dat vond ik moeilijker, omdat veel gekleurde voorwerpen mij totaal niet aantrokken. Tot ik in een smal straatje een knalrood hekje vond naast een blauw en witte achtergrond. Ik heb het van verschillende zijden op de foto gezet en het wordt dan zo heel anders. Natuurlijk ook met diafragma’s geoefend en isowaarden, sluitertijden enz. Kortom, ik liep daar uren te genieten. En nu aan de volgende opdracht beginnen maar welke het wordt dat weet ik nog niet. Hangt van het weer af.