Ik ben vanmiddag terug van een midweek in een strandhuisje in (of zeg je ‘ op’?) Katwijk voor ons jaarlijkse WUMMAH-uitje. En we hebben het geweldig gehad. Niet alleen door ons samenzijn maar omdat we alle weersoorten ( op sneeuw en ijs na) hebben gehad. Wat lichte regen, hoosbuien die niet ophielden, een briesje en stormkracht 8, prachtige wolkenluchten en inktzwarte lucht, maar ook gisteren een hele dag zon. Twee Katwijkse vrouwen vroegen ons woensdagochtend of we die nacht waren gebleven en of we niet bang waren want zo’n storm in september hadden ze nog nooit gehad. Nee, we waren niet bang en vonden het geweldig al kwam het water door de ramen en onder de deur door naar binnen. Maar we hadden een flinke voorraad handdoeken, we trokken de stekkers eruit en de gordijnen droogden vast de volgende dag wel weer. Genoten van de golven, de surfers ( dit alles voor de regen kwam want toen zagen we niets meer en konden we elkaar soms bijna niet verstaan).

De volgende dag kwamen ze onze ramen lappen, een shovel kwam de bergen zand weghalen zodat we weer een looppad hadden en de picknicktafel werd schoongespoten en uitgegraven. Wat een belevenis, dit hadden we niet willen missen. Denk daarbij een geweldig restaurant op nog geen honderd meter afstand ( we gingen in regenpak erheen en waren tot onze verbazing lang niet de enigen die de regen en de storm getrotseerd hadden), het strand waar je niet alleen op uitkeek maar waar je ieder moment even over kon lopen, schelpen zoeken, foto’s maken of gewoon lopen. We zijn naar de Hortus in Leiden geweest, naar Beelden aan Zee in Scheveningen en hebben gefietst. En gepraat, gelachen, naar muziek geluisterd en film gekeken. Maar bovenal hebben we genoten van elkaar en de wolken en de zee. Het zou zo maar kunnen dat we hier nog eens heen gaan. Maar nu stop ik voorlopig met vakanties hoor. Nog wat foto’s voor een impressie en je weet: klik erop om ze te vergroten.