Ik heb de afgelopen weken een beetje vals gespeeld. Net doen of ik steeds iets op Fluweelbloem zet thuis, maar daar helemaal niet zijn. Ton en ik hebben namelijk een bootreis gemaakt van 16 dagen van Budapest naar Arnhem over de Donau, Main en Rijn. En omdat er misschien geen internetverbinding zou zijn ( klopte) en ik niet wilde zeggen in het openbaar dat we niet thuis zouden zijn, heb ik net gedaan of ik nog thuis was en geregeld dat er steeds iets nieuws te lezen was. Twee jaar geleden had schoonzus Bep een riviercruise gemaakt vanaf Budapest naar Amsterdam en dat leek ons ook wel wat. Dus bijna drie weken geleden vlogen Ton en ik naar Budapest, bleven daar anderhalve dag en scheepten ons toen in op de Switserland II. We hebben een prachtige reis gemaakt. Iedere dag in een andere stad, soms twee als ze dicht bij elkaar lagen en de moeite van het bezichtigen waard, en dan kon je met een excursie mee of je ging zelf de stad verkennen. We hebben dat beide gedaan. Het is een ontspannen manier van reizen want je hoeft maar een keer je koffer uit te pakken, je bed wordt opgemaakt voor de dag en de nacht, er wordt zeer uitgebreid voor je gekookt, terwijl je aan dek zit bekijk je het landschapen de stadjes waar je langs vaart, dus je doet enorm veel indrukken op. Het is goed dat ik een dagboek bijhield want geregeld zeiden we: welke dag is het vandaag? Waar waren we (eer)gisteren ook weer? Waar wij wel moeite mee hadden is om steeds in een groep te zijn. Dat zijn wij niet gewend en wij hadden een eigen plekje nodig en vonden dat om de hoek bij de lounche. Na het diner ging Ton als een speer naar boven en ging aan ‘ ons’ tafeltje zitten. We zaten dan een beetje onzichtbaar er toch bij. Ik laat wat foto’s van de boot zien zodat je een indruk hebt van onze ‘ bootomgeving’. Veel tijd om verder de foto’s uit te werken heb ik niet want komende maandag ga ik op WUMMAH naar Katwijk. Maar wie weet lukt het me nog wat andere foto’s te laten zien, dat hangt ook van het weer af want als het zo lekker blijft zit ik liever in de tuin dan boven. Je merkt het dus wel.

Klik op de foto’s om ze te vergroten.