De pakezel

Waarom nemen mensen niet vaker de kruiwagen? Omdat ze denken dat er zand of tuinafval in moet. Dat moet niet. Je kunt er ook je koffer in doen, je rugzak of je tent. Na de vakantie breng je je kind in de kruiwagen naar school. Dat vindt het enig. Eenmaal op het schoolplein aangekomen, kieper je hem zo de zandbak in.

VaraTVMagazine 31, juli 2005

De wandelaar

Waar zit je verstand? In je hart, dachten ze vroeger. Later verhuisden je gedachten naar je hersenen. Waar je werkelijk mee denkt, daar kwam ik pas achter op de middelbare school. Wij kregen les van paters. Als die echt goed wilden nadenken, gingen ze brevieren. Uren liepen ze dan rondjes op de binnenplaats. Dat hielp, zeiden ze. Denken doe je, begreep ik, met je voeten.

VaraTVMagazine 21, mei 2005

Omdat ik momenteel de tol moet betalen voor enkele leuke dagen maak ik het me er een beetje makkelijk vanaf met twee citaten van Midas Dekkers. Ik blijf ervan genieten, ook als ik ze al een paar keer heb gelezen.