Onlangs was ik met Folkje op fotosafari in het Purmerbos. We liepen het Phoenixpad, een beeldende poëzieroute van 1642 stappen. We kwamen binnen onder een ijzeren poort en mochten een wens doen. Ik was hebberig en deed er twee waaronder de wens om een koper voor ons huis te vinden. En zie, woensdag hebben we weer een kijker. Of zou Jozef aan het werk zijn geweest? Maakt niet uit, terug naar het bos. Kun je een mooiere combinatie maken dan natuur, poëzie, mooi weer, een fototoestel en een fotomaatje? Nou, dat allemaal hadden wij dus. We hadden een vragen/informatiekaart bij ons en dat met het zelf lekker rondkijken leverde ons een puur heerlijke uren en enkele mooie foto’s. En heel veel leuke foto’s. Folkje is erg goed in macrofotografie en heeft me twee foto’s doorgestuurd, en een foto waar ik aan het fotograferen ben en bij het phoenixbeeld. Laten we daar maar mee beginnen. klik erop om ze te vergroten.

Natuurlijk heb ik Folkje ook op de foto gezet terwijl zij aan het fotograferen was en leuk is te zien hoe zij door een uitsnede boven een gedicht een foto maakt en daarna heb ik daardoor ook een foto gemaakt en dat is dan wat je als een soort schilderij ziet. Je ziet haar ook een foto maken door een opening in het ijzer en dat heb ik ook nagedaan en het resultaat zie je ernaast. Er waren gedichten die met ijzeren ondergrond en al de boom ingroeiden. Niet echt natuurlijk, de boom groeit erover heen, maar het lijk net of de bordjes de boom zijn ingekropen.

Dan was er aan een boom een Matisse vogelhuisje. De uitleg erbij was dat Matisse aan het eind van zijn leven toen hij niet meer kon schilderen allerlei bladeren uit papier knipte en die vormen zitten nu aan het huisje. Toen wij langs een poeltje liepen zagen we allebei een dame in het water liggen. Nu hebben wij fantasie maar als je goed kijkt zie je haar ook. Zo, heb je met het warme weer toch een rondje natuur gemaakt zonder vermoeid te raken.