Ik ben niet de enige van ons gezin die dol is op klaprozen/papavers, maar waarschijnlijk wel de enige die ze zo vaak fotografeert. Ze trekken me gewoon naar zich toe, dus iets verslavends zit er wel in al is het geen opium. En aan de gebruikte zaadjes van de slaapbol op broodjes, het maanzaad, heb ik een hekel want het gaat altijd tussen mijn tanden zitten als ik geen tandenstoker bij me heb. Wat is pas las is dat het sap van de klaproos vroeger gebrukt werd om de Edammer kaas mee te kleuren. En wat doe ik ermee? Ik kijk ernaar, geniet ervan en zet ze op de foto en geniet er daarna weer van. Onderstaande foto’s zijn in Frankrijk gemaakt maar zouden ook gewoon hier in de buurt gemaakt kunnen zijn. Alleen de laatste foto, die zou wat soort betreft hier goed kunnen groeien ( doet hij ook) en bloeien ( die kans krijgt hij zelden), alleen heb ik hier nog nooit in een stad een bloeiende boerenkool als potplant gezien. In Pont-Aven wel en ik dacht” dat moet ik op de foto zetten anders gelooft niemand me”.

klik op de foto’s om ze vergroot te zien