Ja, het is de moeite waard om eens in een ander hoek van Frankrijk te gaan kijken. We begonnen aan de Maas in Fumay. Zou ik het je niet aanraden voor een langer verblijf maar als etappeplaats was het prima.

We hadden een gids met allerlei overnachtingsadressen en onderstaande was onze eerste. Heerlijke oud chic maar schoon en bijzonder om eens in zo’n oud frans bed te liggen ( met moderne goede matras).

Op zondag gingen we verder via Reims omdat we de kathedraal wilden zien. Hij viel ons wat tegen, maar mogelijk zijn we ondertussen wat te verwend met mooie kerken. Maar voor mij was de bonus de lachende engel in het voorportaal. Volgens mij had ik die al eens eerder bij een andere kerk ook gezien. De gebrandschilderde ramen van Chagall en de modernere. Dat is genieten, altijd weer. We rijden verder in een richting die we niet van plan waren: Picardie. Maar dat is leuk van gewoon gaan waar je wilt, dan kom je nog eens op onverwachte plekken. Zoals ons volgende onderkomen: een kasteelachtig boerderijencomplex en we krijgen de mooiste kamer, met eigen balcon en schitterend uitzicht. Binnen ook leuke oude meuk maar netjes. Ik vind dat leuker dan Ton.

Je ziet dat we de eerste dagen nog lekker zon hadden. Klik op de foto’s om ze te vergroten.