Afgelopen dagen naar twee musea geweest. Vrijdag met vriendinnen naar het Teylermuseum in Haarlem en inderdaad, met koffie met vooraf en lunch met toe. En gebracht en gehaald door Ton en Ibo. Hoe lux wil je het hebben. Wij gingen voor de bloemenschilderingen van een fransman waar ik de naam van vergeten ben. Kijk je toch even op internet, hoor ik je denken. Heb ik gedaan maar de site van het museum is op dit moment in onderhoud. Maar als je van bloemen houdt, van een prachtig oud museum, ga dan gewoon zelf kijken. Kost niets met museumjaarkaart.

Gisteren kwamen vrienden uit Bunnik op bezoek en Ton en ik hadden een leuk idee voor de dag. Eerst naar het Cruquiusmuseum, een museum waar ik ook altijd buitenlandse bezoekers mee naartoe neem. En ook nu een schot in de roos. Omdat ik er al vaak geweest ben en mijn fototoestel mee had genomen, lette ik op andere dingen. Op het vakmanschap van de makers van de machines, de trappen, de ramen, het hele gebouw straalt het uit: vakmanschap dat de eeuwen kan doorstaan. Een meisje mocht de machtige machine in werking zetten, een leuke gids bleef R. alles uitleggen, hoeveel ze ook wilde weten.

¬† Toen onze maag erg luid begon te knorren zijn we bij het theehuis ernaast dat geknor gaan bedwingen en daarna hebben we nog een rondje door het heempark langs de Cruquiusweg gemaakt. Wat een heerlijke dagen, maar ja, dat eist altijd zijn tol he. Maar dat nemen we op de koop toe want ‘ dit kunnen ze me niet meer afnemen’.