Vanmiddag kwam onze dichtgroep bij mij thuis en het thema deze maand was’ overgang’. Weer uiteenlopende en overeenkomstige gedichten rond dit thema. Ik had een paar jaar geleden al eens iets gemaakt rond dit thema:

in mijn nachtverblijf
word ik regelmatig bedolven
onder optrekkende hittegolven

Daar heb ik gelukkig bijna geen last meer van. Natuurlijk moest ik ook denken aan mijn moeder en de overgang die zij heeft gemaakt van nog zelfstandig thuis wonen naar op dit moment volledig verzorgd worden.

van thuis naar tehuis
van alleen naar velen
een gordijn als tussenmuur
voor een kort alleen zijn
zijn? bijna niet

de geest herstelt
het lichaam dunt in

Wij hebben respect hoe zij hiermee omgaat en genieten ervan dat zij haar zo bijzonder humor nog heeft en dat wij haar nog hebben, al is het niet zoals wij hadden gewenst voor haar.