Dat was weer genieten toen ik mijn rondje in de buurt liep vanmorgen. Natuurlijk met fototoestel en dat was maar goed ook want ik heb toch zoveel moois gezien ( en vastgelegd). Als de zon door de bladeren schijnt, dan geeft dat zo’n ander beeld. Je ziet de nerven, de verkleuringen, je neemt als het ware een kijkje in het blad. Heel veel foto’s heb ik gemaakt van gewoon afgevallen blad dat op een heg lag en waar de zon op scheen. En op bladeren in het water en thuis zag ik pas goed hoe het blad het water indeukt. Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Zo lekker als bij Els rook het niet, maar als ik misschien vanmiddag nog even in het bos ga lopen, dan ruik ik de herfst ook. Hier tussen de huizen zag ik hem alleen. Ik zocht er mooie woorden bij en vond die in de laatste strofe van┬áhet gedicht ‘ Park’ van Joris Denoo:

Herfst een kaalslag
Het gedicht een taalslag:
het blijft niet bladstil
in dit vergeeld seizoen.

En mocht je trek hebben in een smakelijke en makkelijk te maken vis-ovenschotel, kijk dan eens op http://www.leukerecepten.nl/recepten/438-visgehakt-uit-de-oven.

Dit recept heb ik laatst gemaakt toen alle kinderen kwamen en omdat het zo in de smaak viel heb ik het aan ze doorgemaild. En onze A. heeft het weer doorgemaild naar de makers van bovenstaande site die het hebben uitgeprobeerd en nu weer aan anderen doorgeven.