Even voor Els: de informatie over de paddenstoelen heb ik ooit op papier gekregen en gelukkig bewaard.

Gisteren met neef A. naar Naturalis geweest, ieder met een fototoestel want die hobby delen wij ook. Hoewel ik alles al verschillende keren heb gezien, blijf ik geboeid en blijf ik foto’s nemen. Ik heb deze keer ook goed gelet op de schaduwen die de dieren op de muren en de vloeren geven. En hoewel A. niet echt voor de stenen kwam, heeft hij zich toch verwonderd over de meest bijzonder vormen die gesteentes vormen zonder dat er een mensenhand aan te pas komt. Het zijn gewoon kunstwerken en zo hebben wij ze ook bewonderd. En verder bijna alles wat er tentoongesteld is, onderbroken door een lekkere koffie met en een lunch. Daarna met behulp van Frans Bouwer Leiden uitgereden naar huis. Ik kreeg gewoon een beetje de slappe lach van die stem, maar, zegt A., M. vindt het leuk dus hij blijft op de TomTom. Waar wij ook heel erg van hebben genoten is van de kinderen die zo vol belangstelling door het museum dwaalden, voorzien van vragenlijsten en tekenplaten. Eigenlijk vonden we dat het meest bijzonder van de dag, dat die kinderen niet thuis achter de pc zaten, maar samen met ouders, grootouders en naschoolse opvang hier uren geboeid bezig bleven.