Vandaag nog niet zoveel puf en dus lekker wat zitten rondkijken in mijn eigen computer en zo kwam ik weer dingen tegen die ik ooit ergens op internet heb gevonden. Onder geschiedenis vond ik een mapje waarin enkele pagina’s stonden uit een heel oud ABCboekje voor de jeugd. Prachtig is het verschil te zien met de boekjes van nu. Nu mogen kinderen ondeugend zijn in verhalen, maar toen was alles ter lering en vermaan, nee, geen vermaak; de kinderen moesten erdoor opgevoed worden. Klik erop om ze goed te kunnen lezen. Ik heb er twee gekozen vanwege de vervoersmiddelen die nu niet meer gebruikt worden.
De tweede deed me ook denken aan verhaal van Ton van vroeger. Hij ging wel eens achterop de vuilniswagen hangen met een vriendje. Op een keer was de weg opnieuw ingeteerd en er lagen allemaal kleine grindjes op. Bij het afspringen vergat hij door te lopen, bleef echter ineens staan. Daardoor viel hij voorover en drongen die kleine steentjes in zijn velletje. Een gebeurtenis die hij nog zo voor zich ziet. Hopelijk springt Kornelis er wel goed af.