Vandaag een heerlijke zonnige dag, eindelijk het weer dat ook voorspeld was. Vanmorgen zijn we eerst naar de kerk gegaan en zoals altijd vooraf naar het Mariabeeld om een kaarsje op te steken om hulp en bemoediging te vragen voor de mensen die het nodig hebben. En net stond ik aan die mensen te denken toen mijn oog viel op het kleine teentje van Maria. Ze heeft een lang blauw gewaard aan, maar heeft blote voeten en dat kleine teentje was zo’n krom teentje dat ik direct dacht: ‘daar zal ze veel last van hebben.’Nou, toen was het meditatieve moment voorbij en het kwam niet meer terug.

Vanmiddag op de fiets naar Elswout gegaan. Er was een dichtersfestival en daaraan vooraf was een wandeling over het landgoed met een IVN-gids en een dichteres, Ellen Deckwitz. Linda en ik hadden afgesproken met die wandeling mee te gaan en dat was een goede keuze. Ook de groep die wij uitkozen ( er was grote belangstelling en er waren twee groepen) was een goede keuze. Een sprankelend vertellende IVN-gids die ons de hele wandeling wist te boeien en een jonge dichteres die op ieder diepe indruk maakte met haar echt schitterende gedichten en de wijze van voordragen. Alles uit haar hoofd en zo goed , voorgedragen is niet het goede woord, dat klinkt wat stijf, uitgedragen, dat is beter. Ik dacht dat ik al heel wat van bomen wist maar ben nu weer heel wat wijzer geworden. Wat is Elswout toch een prachtig gebied. Overal waren mensen aan het genieten van de zon, elkaar, de omgeving en na drie uur van de optredende dichters. Voor mij was het echt tijd om naar huis te gaan.

Nu ben ik weer uitgerust en op zoek gegaan naar een eigen gedicht over een boom en een passende foto. Ik vond ook nog een tekening van het huisje bij de sluis van Elswout. Misschien heb ik dat al eens gebruikt, maar als ik het niet meer weet, dan weet de lezer het waarschijnlijk helemaal niet meer.

klik op de foto’s om ze te vergroten

ik viel in goede aarde
en wortelde in lagen van tijd
jaarringen omcirkelden mij
en brachten mij tot staan

maar ieder jaar doorbrak ik de cirkel
en groeiden mijn takken
tot in de hemel

ik kroonde mijzelf
tot vorst van het woud

koning kringloop