neder laag
dieper kan niet
dubbel neer vernedert

tussen held en schlemiel
ligt een centimeter

m’

Tot mijn verwondering kijk ik meer Olypische Spelen dan andere keren. Misschien komt het ook dat het niet zulk mooi buitenweer is en de uitzendingen op , voor mij, goede tijden. Ik kijk met een boek op schoot van mijn boek naar het scherm, gewaarschuwd door de stem van de commentator. Onze vorige opdracht van de dichtkring was’ nederlaag of overwinning’. Daar heb ik bovenstaande overpeinzingen op gemaakt en een gedicht, maar dat is niet bedoeld voor een open podium zoals Fluweelbloem is. Dat houd ik dus bij me of geef het gericht aan iemand. En gisteren en eergisteren was het verschil tussen winnen of verliezen soms zelfs minder dan een centimter. Maar Marianne Vos heeft goud met vele centimeters voorsprong. Benieuwd waar ik vandaag naar ga kijken. Niet veel denk ik want als iemand je huis aan het poetsen is ga ik geen tv kijken en vanavond hebben we een hapje en drankje bij onze vriendin A. Maar dan hebben we altijd nog morgen de krant. Wat een rijkdom¬† he als je zulke keuzes kan en mag maken?