Zoals misschien bekend, loop en fiets ik graag bekende rondjes en neem dan meestal mijn fototoestel mee. Met al die regen van de week liep ik een rondje door ons huis met mijn toestel en dat is heel leuk want als je gaat inzoomen, dan veranderen vaste, al niet meer goed bekeken voorwerpen in iets nieuws. Zo pakte ik twee al wat rottende appels, wat oudere tomaatjes, twee beeldjes en twee in hars gegoten insecten en legde die bij elkaar, maakte er een foto van, legde ze weer iets anders neer, maakte er een foto van en zo was ik een tijdje bezig. Later op de computer ging ik af en toe met een foto verder spelen.

klik op de foto om ze vergroot te zien.

En toen het later droog werd, ging ik mijn buitenrondje lopen. Vlakbij is in de berm bij de sloot een groot gat waar altijd broodkruimels-resten liggen en eenden en zwanen komen eten. Nu stonden vader en moeder zwaan op de kant, de vijf kinderen in de sloot. Ik blijf dan altijd op gepaste afstand, maar twee mannen niet. Die gaven de sissende zwanen met de hand een boterham. Toen ik zei dat ik dat echt niet zou durven zei de oudere man’ als het stuk maar groot genoeg is dan buiten ze je niet in de hand’. De vogels weten dat ze daar gevoederd worden en als het ze te lang duurt, tikken ze gewoon tegen het raam.
Ik zette de vogels op de foto, wat altijd een praatje oplevert met passanten. Nu dus ook en we hadden het erover dat we wel veel zwanenjongen hier inde sloot zien en maar twee zwanen en dat er drommen eenden zijn en maar een enkel jong eendje. Dat was hen ook opgevallen.
Wat mij ook opviel was dat het dons van de jonge vogels nat was en ik dacht: vatten ze dan geen kou? Geen idee. Weet Ibo vast wel. en zo ja, dan hoor ik het wel.

Toen ik mijn rondje bijna rond had, kwam ik langs de kapper omde hoek en zag in de etalage leuke weerspiegelingen in de foto’s. Ook even vergroten om het goed te zien.
Mijn andere rondjes in huis hebben nog heel veel bijzonder plekjes opgeleverd en M. en A. willen er wel een boek van’ voor als het een keer verkocht is, want het is wel hun ouderlijk huis’. Kijk, dat vind ik nu leuke opdrachten en gezien het aantal kijkers hoef ik er niet zo’n haast mee te maken.