Tja, wat de een een ‘ lekker sfeertje’ vindt, vindt de ander helemaal niets. Sfeer is er of maak je zelf, ook met fotograferen. Op een avond keek ik vanuit ons oppashuis naar buiten en het was of ik in de tijd van de gaslampen keek. Natuurlijk een foto gemaakt, wat heet, vele foto’s gemaakt, maar deze geeft het beste de sfeer weer.
klik op de foto’s en je ziet ze groot

Ik liep ook geregeld door de straatjes op zoek naar mooie beelden en ook hier weer: wat de een mooi vindt, vindt de ander oude troep, zoals een container.
En als je een gewoon straatbeeld fotografeert door een oranje ruit, dan maak je je eigen sfeerbeeld en dat kun je later nog met allerlei kleuren bewerken, maar vaak is de eerste blik de beste. En als je een mooi gebouw ziet, kan de foto soms spannender zijn als je maar een klein deel van het gebouw laat zien en het dan ook nog in zwart-wit. Andere sfeer, zelfde gebouw. Snap je nu dat ik niet opschiet als ik aan het fotograferen ben?