Stel dat wij onze geslachtsdelen open en bloot in de huiskamer zouden laten zien. Schande zou ervan gesproken worden, en terecht. Toch hebben wij geregeld figuren in huis die dat schaamteloos doen en erger, ik maak er schaamteloos foto’s van en die laat ik nog op internet zien ook. Ik hoef niet bang te zijn dat straks de politie voor de deur staat want ik heb het hier over bloemen. Vorige week kreeg ik een boeket pioenrozen nog in de knop en langzaam zag ik ze zich ontvouwen en daar, in het midden open en bloot de voortplantingsorganen. Helaas zijn er in huis geen bestuivers dus deze zullen de groenbak ingaan zonder voor nageslacht te hebben gezord. Ze hebben in ieder geval wel voor genot voor ons oog gezorgd en dat is ook wat waard.
Middenin de vrouwelijke delen en daar omheen de mannelijke.

Van de week wilde ik er even uit een stukje fietsen, camera natuurlijk mee. Gelukkig maar want opeens zag ik in het land langs de Herenweg een koe op een picknicktafel liggen. Touw om de poot zodat ze er niet vandoor zou gaan.

En gisteren met die heerlijke wind ben ik mijn gewone straatje om gegaan want ons volgende fotothema is ‘ beweging’ en dat was er volop om mij heen. Bomen zwiepten hun takken in het rond, riet dook van boven naar beneden, het water stroomde en rolde en midden in de Leidsevaart, in die stroom, dreven twee futen met de nek op de rug en volgens mij sliepen ze. Ze bewogen niet maar het gekke was dat van alles met de stroom werd mee genomen, maar zij bleven op hun plek alsof zij een anker hadden uitgegooid. En toch zag ik ze niet tegen de stroom in zwemmen, nee, ze waren volgens mij in diepe rust. Hoe kan dat nou? Ik snap er niets van maar misschien leest iemand dit en weet die het wel. Dat zou ik dan graag willen horen.
klik op de foto’s om ze vergroot te zien

Verder heb dus heel veel foto’s gemaakt voor ons thema met allerlei belichtingen en ik mag wel zeggen dat er een aantal bij zijn waar ik heel blij van ben geworden. Maar ik heb nog een paar weken en wie weet wat er nog meer op mijn pad komt. Heerlijk vooruitzicht.