schoonheid schuilt
soms in eenvoud

in een dun draadje
dat zo verbogen is
dat het orde
kan scheppen
in chaos

trek het open
en er rest slechts
een sliertje ijzer

verloren zijn vernuft
en functie, verdwenen
is de paperclip

 m

‘ Paperclip’ was het laatste thema bij de dichtgroep en dat leverde weer veel verschillende gedichten op. Bovenstaand gedicht was eerst iets anders en na goede opmerkingen van mijn mededichters heb ik er iets in veranderd omdat het gedicht er beter van werd. Ik ben ook op zoek gegaan naar een lettertje dat goed bij de inhoud paste, een mooi dun, simpel lettertje. . Dat is het leuke van met elkaar schrijven: je krijgt onderwerpen op waar je zelf nooit mee aan de gang zou gaan, maar het boort wel weer iets anders in je fantasie aan. En zo blijft je geest soepel (hoop ik).