Gisteren een heerlijke dag gehad. Vrienden E. en H. hadden me uitgenodigd mee te gaan naar een tentoonstelling in het Mesdagmuseum want die tentoonstelling zou ik vast waarderen. En of ik het deed. De titel was ‘ Boswerk’. Een jaar lang trokken schilder Christiaan Kuitwaard en schrijver Jan Kleefstra er op vrijdag samen opuit naar een natuurgebied waar de een een aantal uren schilderde en de ander schreef. De schilderingen waren altijd op een houten paneel van dezelfde grootte zodat het in de schilderskist paste. Na dat jaar hebben ze er een boek en tentoonstelling van gemaakt.

Ik begon de teksten te lezen, samen met E. en ik wilde wel elke tekst op de foto zetten, zo raakte het me. Ik kreeg zelfs energie bij het idee erbij te gaan schrijven thuis. Maar alle werken fotograferen, dat wilde ik niet dus ging ik vragen of er een boek van was en dat was er. Alleen ik mocht het niet kopen want E. wilde het me cadeau doen. Samen hebben we alle teksten van de werken gelezen en besproken en natuurlijk ook het schilderwerk. H. was intussen al in de werkkamer van Mesdag en genoot van het uitzicht op de tuin en het Vredespaleis.

Na afloopt zaten we er samen over te praten en opeens schoot ik vol toen ik zei: ‘ wat zou Ton hier ook van genoten hebben zo samen weer op pad’. Toen zaten we alle drie te snuffen. Ja, altijd gingen we met z’n vieren op pad en waren de mannen allang klaar als wij nog maar halverwege waren.

Ter afsluiting hebben we aan het strand in Noordwijk genoten van een lunch en een lekker biertje. Vandaag dus een bijkomdag en gelukkig schijnt de zon weer. Hier de foto’s. Klik erop om ze vergroot te zien en de tekst te kunnen lezen.