En dan zijn we in een nieuw jaar beland: 2024. Ik zag erg op tegen het 12 uur moment als je elkaar het beste wenst. Natuurlijk wens ik Ton ook het beste maar wat is nu het beste? Hij zag dat ik het moeilijk had en zei: ‘hou het droog en hou je taai’. Toen moest ik lachen. We hadden een fijne avond samen met A., R. en Basje.
Maar het nieuwe jaar is voor Ton niet goed begonnen. Weer heel veel pijn in zijn rug, dezelfde pijn als met het breken van de wervels. Maar we laten geen foto’s meer maken, er is toch niets aan te doen. En zijn darmflora is kapot en dat geeft ook veel problemen. Gelukkig slaapt hij al de hele dag en dan heeft hij geen pijn. Ik denk wel als ik zo alleen in de kamer steeds zit: zo is het straks dus ook.

Maar het is niet alleen kommer en kwel gelukkig. Terwijl Ton sliep werd ik lekker gemasseerd bij de schoonheidsspecialiste en ik heb een stapel boeken liggen. Vandaag geen creawerk voor mij, te onrustig in mijn hoofd. Straks maar eens in de vriezer duiken naar een maaltje. Lekker zo’n voorraad. M. en P. zouden vanavond komen en P. zou pannenkoeken bakken, maar dat hebben we naar vrijdag verschoven.
Ton wil alleen twee beschuitjes als hij straks wakker is. Hopelijk hebben we nu een rustige nacht.