Vanochtend kwam onze Anne bij Ton en ging ik naar het schrijfcafé van Nel in de Witte Kerk in Noordwijkerhout. Daar was het thema ‘november’ en daar schreven wij op verschillende manieren over. Ik pakte uit een gedicht het woord ‘winterslaap’ om over te schrijven.

Winterslaap, aan de ene kant lijkt me dat een heerlijk idee. Lekker warm in een holletje slapen en niet weten wat er in de wereld allemaal gebeurt. Mijn moeder zou dat gewild hebben, zij had een hekel aan de winter.
Maar eigenlijk wil ik de winter niet missen. Vooral niet als het zo’n dag is van zon en droge kou. Dan moet ik naar buiten en voel ik me heel gezond.
Helemaal mooi zou het dan zijn als er rijp aan de struiken groeit. Heerlijk met mijn fototoestel rondslenteren. Ja, dat moet langzaam anders mis ik iets onverwachts moois. Vorig jaar ontdekte ik op de achterlichten van auto’s rijp waar de zon net op scheen. Zulke mooie foto’s gemaakt. Dan ben ik helemaal gelukkig.