Enige tijd geleden kregen wij van onze oudste een scheurkalender met de titel: Gouden tijden. Maar als je al die stukjes leest over vroeger, dan was het vaak alles, behalve goud. Maar ook blijkt dat het leven er toen wel overzichtelijker uitzag. Zoals in het volgende stukje staat:
DE VLAG UIT
Anton (1936) had als jonge veearts in de Achterhoek weer een ander manier om zonder mobiele telefoon bereikbaar te zijn. Wanneer de vlag bij een bepaald caf
é uithing, was dat het teken dat zijn vrouw gebeld had. Dan ging Anton naar binnen, belde haar en hoorde wie hem dringend nodig had.

Iets wat ik zelf nooit gedaan heb maar waar ik wel van wist is ZOP. Vroeger was er tariefverschil tussen een ansichtkaart en een briefkaart. De ansichtkaart was goedkoper maar daar mocht je alleen als afzender je naam op zetten. Daarom schreven sommige mensen hun bericht onder de postzegel met als vermelding:zop: zie onder postzegel. De ontvanger stoomde de postzegel eraf en las het bericht. Was vooral populair onder verliefde stelletjes.

Dit is nu toch niet meer voor te stellen en al zijn de postzegels enorm in prijs gestegen de laatste jaren, het verschil tussen ansichtkaart en briefkaart bestaat gelukkig niet meer. Trouwens, briefkaarten bestaan volgens mij niet meer. Ik controleer het even op internet maar daar zie ik dat ze nog degelijk bestaan. Maar ik ga voor de ansichtkaart, veel leuker om te versturen en te ontvangen.