Ik vertrok vanmiddag voor mijn rondje in de buurt met een enkele spetter regen. Voor de zekerheid had ik een paraplu meegenomen . En dat was maar goed ook want al snel begon het steeds harder te regenen. Ook best leuk om zo mijn wandeling eens te maken. Het getik op de paraplu deed me denken aan het kamperen in de tent vroeger, zo’n gezellig geluid. Alleen na een paar dagen begon het wel te vervelen. Het viel me opeens op dat de auto’s die langs reden nu een heel ander geluid maakten met hun banden op het asfalt, een soort suizend geluid. Verder was het leuk te zien de bellen die ontstonden in het water en de waterhoentjes die het er misschien geeneens erg in hadden dat het regende. Zij waren toch al tot hun buik nat.

En natuurlijk nam ik elke dag wat bladeren mee naar huis om te drogen. Alleen vandaag niet. Dus nu genieten van mijn voorraad.