Gisteren weer eens ouderwets met mijn vrije reis naar Den Bosch gegaan om vriendin Carla op te zoeken en om samen naar het textielmuseum in Tilburg te gaan. Ik had over de huidige tentoonstelling gelezen en wilde die graag zien. Het gaat over pigmenten, hun historie en hun toepassingen. Helemaal leuk omdat op tv de serie Kleuren van Caspers is die ik volg.
Omdat we eigenlijk te lang koffie hebben zitten drinken en bijkletsen bleef er minder tijd voor het museum over. Maar een mens kan niet alles hebben. Het is altijd heerlijk om in dit museum te zijn en we staan steeds weer versteld wat de machines allemaal kunnen weven, breien en borduren. En je ziet geen mens achter de machines, het gaat via de computer.
Ik vind het daar heerlijk om stukjes van wandkleden, breisels, borduursels te fotograferen. Dat kan er dan zo uitzien:

en als ik zo’n detail thuis wat ga veranderen ziet het er zo uit:

Dus dubbel plezier voor mij.