Van de week zag ik een leuke schrijfopdracht: teken in teksten in de krant of een blad verschillende harten. Knip die uit en onderstreep in de teksten woorden die je opvallen. Gebruik die woorden in een tekst of gedicht. Dat heb ik gedaan en de harten versierd op een blad. De woorden die ik uitkoos gebruikte ik niet allemaal maar zij vormden wel de inhoud van het gedicht dat ik ermee maakte. klik op het beeld om de woorden vergroot te kunnen lezen.

beschimmelde beelden

oergeuren maken mij weer het kind
dat de goednieuwsbrenger had moeten zijn
tussen borden vol graten en zenen
gruwelijke randjes vet
en bord moest leeg

geen flonkerende glazen rode wijn
noch versgetrokken bouillon
die de neus doet tintelen

nu druipt oestervocht
langs mijn kin
breken mijn handen
knappend brood en
beschimmelde beelden

marisca