Gisterochtend scheen de zon zo heerlijk de kamer in dat ik dacht: ik wil naar buiten! Toen ik eenmaal op de fiets zat was ik blij dat ik een winterjas aan had en handschoenen want oh wat viel dat tegen. Maar eenmaal in parkje Meermond genoot ik van het buitenzijn. De nog kale bomen tegen prachtige wolkenluchten, op de bodem allerlei lentebloeiers en de struiklaag daarboven in blad of uitkomend. De struiken in bloei, daar kwamen de hommelkoninginnen in rondzoemen, op zoek naar stuifmeel en nectar. Ze waren te beweeglijk om goed op de foto te komen. Maar zo’n geknotte wilg of de boom aan de oever van de Ringvaart, die stonden stil genoeg om goed op de foto te komen. En toen voelde ik spetters maar gelukkig niet veel zodat ik mijn rondje rustig afliep.
En thuis, achter het glas en af en toe in de zon kwam ik weer op temperatuur.