Wat je weggeeft, verlies je niet’.

Hoe zit dat dan? Weggeven heeft dus een totaal andere lading dan kwijtraken want dan ben je iets verloren. Als je iets weggeeft dus niet.
Komt dat omdat er goedheid, liefde, mededogen zit in weggeven? Dat je dan wel letterlijk iets kwijt bent maar vanwege de emotie van het geven er iets anders voor terugkrijgt? Kun je je dan rijker voelen met minder?

Als de stelling hierboven klopt wel dus.
Hoe zit dat met mij? Het ligt eraan wat ik weggeef denk, hoewel ik graag iets aan anderen geef. Als ik merk dat de ander daar blij mee is. Al snel ben ik dan vergeten wat ik kwijt ben maar het prettige gevoel blijft langer hangen.

Toch is het denk ik wel belangrijk aan wie je iets geeft, of niet? Ik denk van niet. Iets geven aan een onbekend iemand die blij is met wat hij/zij krijgt geeft (bijna) net zo’n goed gevoel als dat ik het aan een bekende geef. ‘Het is zaliger te geven dan te ontvangen’.

Opeens denk ik: is geven hetzelfde als weggeven?