VOORTAAN

Gister ging ik naar de dokter.
Die kneep mijn bleke wangen,
beluisterde mijn ingedutte hart en zei:
‘Ik zie het al, je moet zonder zaklamp
door het donker, in vossenholen kruipen,
sporen zoeken, sluipen door de sneeuw.’

Op het doktersvoorschrift stond geschreven:
Eén geheim per dag
en voortaan spannend leven.

Mary Heylema

Dit leuke gedicht las ik in het nog steeds inspirerende boek ‘Ik wou dat ik een vogel was’. Maar ja, spannend leven in tijden van corona, dat vraagt veel fantasie. Nu heb ik dat gelukkig in overvloed, dus kan in gedachten naar geheime plekken, onbekende plaatsen en sporen zoeken. Maar nu met de krokussen die boven komen, de sneeuwklokjes en het zachte weer, dat vraagt toch om echt naar buiten te gaan. Niet zo spannend als in mijn¬†fantasie maar net zo heerlijk.