Gistermiddag was een heel bijzondere middag. Ons nichtje F. had goudsmit Janna Wieringa enige tijd geleden opdracht gegeven verschillende sieraden te ontwerpen met het logo van haar broertje Mink. Dat had hij na zijn opleiding aan de HKU ontworpen: een vloeiende MW, Mink wildschut, die in elkaar overging.
Janna had twee ringen ontworpen, twee armbanden en twee kettingen. Zo’n twee maanden geleden mocht ik, samen met onze dochters A. en M. en M., de moeder van F. en Mink die bekijken en passen in Zaandam, in het atelier van Janna. Mooi en verdrietig tegelijk was dat.


Gisteren was het zover, ik mocht de door mij gekozen ring aan mijn vinger schuiven. In sierlijke letters stond daar MW en dat was niet alleen Mink Wildschut, maar was ik ook zelf: Marisca Wildschut en mijn vader, Marinus Wildschut. Wat een prachtig geschenk. Ik zal hem met ere en met liefde dragen. En dat zullen M. en A. doen met hun ketting, F. met haar ring met een grote M en M. met dezelfde ring als ik maar dan in het zilver.

Mocht je ook eens een sieraad voor een speciale gelegenheid willen laten maken, dan kan Janna daar heel goed op inspelen door haar empathie en vakmanschap.
www.jannawieringa.com