Gisteravond afscheid genomen van 2020. Vorig jaar bijna geen foto’s van het vuurwerk gemaakt vanwege de mist, dit jaar omdat er alleen in de verte siervuurwerk was en in de buurt enorme knallen. Het schijnt dat mensen nog vuurwerk van vorig jaar hadden liggen. Wij dus niet. Maar ik heb wel foto’s bewaard van het vuurwerk twee jaar geleden zoals deze.


Ik koos deze foto omdat hij voor mij symboliseert: opluchting dat dit jaar voorbij is, maar ook de pijnlijke sporen die corona in veel gezinnen heeft achter gelaten. En het soms bijna ontploffen van machteloosheid van medisch personeel als zij zich drie slagen in de rondte werken en dan zien dat de mensen buiten regels aan hun laars lappen ‘want zij hebben toch recht op een verzetje’.

Ik wens voor ieder dat 2021 in alle opzichten een beter jaar wordt dan 2020. Al moet ik eerlijk zijn en bekennen dat niet alles negatief was vorig jaar. Niets is ooit helemaal wit of zwart.