Als de herdertjes liggen bij nachte
en de teckeltjes dansen bij dag
ligt het gras vol gouden sterren
die je eerder nog niet zag

en die sterren kun je rapen
als de nacht nog ligt te slapen
maar ook klaarlicht overdag

Geniet ervan. Het mag. Zelfs al
liggen er ’s nachts geen herdertjes
en dansen er vaak geen teckeltjes
op eender welke dag.

Erik van Os

Dit gedicht kreeg ik gestuurd van Plint en ik geef het door omdat het zo’n optimistisch gedicht is en omdat er een teckeltje in voorkomt. Het gaat om het genieten van die kleine gouden momenten die we soms over het hoofd zien. Of omdat we ze al zo vaak hebben gezien dat we het gewoon vinden, of omdat ons brein nog op somber is afgesteld. Maar ze zijn er, je moet ze alleen willen zien.
En na dagen regen schijnt de zon en gaan we ons kerstrondje buiten doen voordat Ton de keuken gaat opruimen en ik daarna weer in de keuken aan de gang ga voor een stukje avondmaal. Dat zijn al verschillende gouden sterren op mijn pad vandaag.