Naast de nobele kunst om dingen voor elkaar te krijgen,
is er de nobele kunst om dingen te laten voor wat ze zijn.

Lin Yutang

En dat is soms een heerlijk gevoel. Even geen verandering en daar verantwoordelijk voor zijn. Het is goed zoals het is, of niet, maar als er geen kans op verbetering is, dan is accepteren heel rustgevend.
Tot januari geen nieuwe kleren kopen, had ik afgesproken met M. Geen impulsaankopen.
Kijken wat je al hebt en dat gebruiken. Geeft rust maar toch ook wat onrust want als ik langs een etalage loop met leuke vesten dan moet ik me bedwingen niet naar binnen te gaan. Soms ga ik toch naar binnen en ben dan blij dat ik niets zie dat de moeite waard is om de weddenschap te verliezen.

Maar bij ouder worden en ouder zijn past deze spreuk ook. Niet persé nog willen doen wat je altijd deed maar eigenlijk niet meer kan. Laat het los. Je hebt er jaren van genoten, meer jaren dan de jaren dat je het niet meer kunt. Focus op wat binnen je bereik ligt en wees daar tevreden mee.
Zoek de uitdaging in het kleine en blijf die zoeken want je geest moet bezig blijven, ook als het lichaam het af laat weten. Daarom schrijf ik zo graag stukjes voor Fluweelbloem.