De afgelopen weken ben ik weer enorm aan het lezen. Zeker eens in de week naar de bibliotheek en dan met een volle tas weer naar huis. Sommige boeken leg ik al snel weer weg, verkeerde keuze. Andere kan ik niet wegleggen voordat ze uit zijn. Dat had ik de afgelopen twee dagen met het boek ‘De boekenapotheek aan de Seine’ van Nina George.

Veel vakantieherinneringen kwamen boven als de hoofdpersoon door Frankrijk reist. Maar ook wat boeken met mensen kunnen doen was boeiend om te lezen. En wat romantiek erbij maakt het geheel nog aantrekkelijker. En nu heb ik het uit en dat is jammer. Net zoals ik het jammer vond dat de andere boeken die ik onlangs las uit waren, maar daar waren gelukkig een deel twee en een deel drie bij. Bij sommige boeken wil je gewoon niet dat het stopt.

In eigen boeken streep ik veel aan, dat kan niet in geleende boeken. Ik heb wel uit het laatste boek een stukje overgeschreven omdat ik het zo leuk vind: zelfbedachte woorden. Doe ik soms ook in een gedicht. Maar deze woorden waren het overschrijven waard.

Sterrenzout ( de sterren die op de rivieren spiegelen)
Zonnewieg ( de zee)
Citroenkus (iedereen wist precies wat ermee bedoeld werd!)
Gezinsanker (de eettafel)
Hartenkerver (de eerste minnaar)
Tijdsluier (je draait je één keer in de zandbak om en je bent een oud mens dat het in de broek doet van het lachen)
Dromein (het grensvlak van droom en werkelijkheid)
Wensenwereld

Dit zou ik graag zelf bedacht hebben maar ben blij dat ik ervan mag genieten.