Vandaag is het voor de 12e keer niertjesdag. Op 12 augustus 2008 schreef onze oudste op Fluweelbloem:

Hallo allemaal,

het laatste nieuws rechtstreeks uit het VU ziekenhuis: beide operaties zijn goed verlopen.
Vanochtend is eerst de donornier van Marisca verwijderd, volgens de chirurg ‘een mooi niertje’.

Vervolgens is de chirurg even een boterham gaan eten, werken op een lege maag is namelijk ongezond, en daarna is hij aan Ton begonnen. Ook dit is goed gegaan, de nier kreeg na plaatsing meteen een gezond kleurtje, wat een goed teken is.

Haar verhaal gaat nog verder maar hier ging het om en vandaag vieren we dat weer met ons gezin in de tuin bij de jongste, ieder op gepast afstand want we zijn zuinig op onze niertjes (en de rest).En we zijn dankbaar dat de nier het bij Ton nog steeds goed doet en die van mij die achterbleef ook. Daardoor konden we vanochtend samen lopend naar de bieb en daar koffie met wat lekkers op het terras nemen. De foto is niet van nu maar past er wel mooi bij: samen genieten.