Er zijn van die dagen dat je geen zin hebt om te lezen, wat in huis te doen, naar buiten te gaan. Dat had ik pas en dan is het heerlijk om naar een podcast te luisteren. Dankzij mijn dochters heb ik dat ontdekt en zij geven mij geregeld tips en nu ik erop let, kan ik dat ook aan hen doen.
Zo kreeg ik van onze oudste de tip: luister eens naar de zeven afleveringen van ‘De plantage van onze voorouders’. Dat heb ik gedaan en het was meer dan de moeite waard. Wat me nog erg bij staat is dat een jonge Surinaamse vrouw zegt:’ het n-woord kan ik niet uitspreken.’ Waarop de blanke Nederlandse vrouw zegt:’ waarom niet?’ En precies weet ik het niet meer maar het komt hier op neer dat ze zegt: ‘als je ‘neger’ zegt dan voelt het of ik nergens thuis hoor. Ken jij negerland? Je bent dan nergens geworteld, je telt niet mee’.

Dat heeft me aan het denken gezet en liet me niet los. Aanrader deze serie.

En ik ontdekte de volgende podcast en daar hebben we alle drie super van genoten en we kijken uit naar de volgende uitzending: ‘Groene oren’. Interviews met planten, dieren en bloemen uit de Nederlandse natuur. De eerste aflevering gaat over de nachtzwaluw. En Daniël de nachtzwaluw wordt geïnterviewd. Dit is voor volwassenen maar ook voor kinderen geweldig.
Het is in samenwerking met Natuurmonumenten. Ook een aanrader.
Apps downloaden op de i-pad of telefoon. Techniek kan ook heel verrijkend zijn, dat blijkt maar weer.