Afgelopen week waren Ton en ik naar Loon op Zand in Brabant. Ik wilde al heel lang naar museum De Pont in Tilburg, Ton wilde daar een oude lokomotiefhal bezoeken, ik wilde dolgraag een keer naarde Drunense en Loonse duinen en we wilden op de heenweg langs vriendin Carla in Vught om een boek af te geven en haar even te bezoeken.
De plannen vooraf waren prima maar de week verliep iets anders dan gedacht. Het begon dat Carla niet lekker was en we afspraken op de terugweg langs te komen.
Het huisje en de tuin erbij waren heerlijk, het weer was goed, op de zondag na dat Anne langskwam, en genoeg te beleven in de omgeving. Maar daar was het lijf van Ton het niet mee eens. Maandag naar Loonse duinen maar te zwaar voor Ton dus met een krantje en kop koffie en taart op terrras wat geen straf voor hem was. En ik heb lopen genieten van die weidsheid, die vreemd gevormde bomen en boomwortels. Twee keer liepen er ook wat mensen en verder was ik er alleen: heerlijk. Natuurlijk heel veel foto’s gemaakt.

Dinsdag hadden we toegangskaarten gereserveerd voor het De Pont museum. Onderweg van de parkeergarage naar museum stopten we in een park om uit te rusten en koffie te drinken. Op de tafels stonden vazen met plantjes en bloemen erin die te koop waren. Maar ik heb ze alleen maar gefotografeerd. Een wondere wereld. Het museum was niet zo voor Ton maar hij wachtte geduldig in het restaurant. Teruglopen ging niet meer voor hem dus heb ik de auto gehaald. Daarna werd het elke dag minder met hem. We gingen soms wel met de auto op pad maar dan bleef Ton op terras en ging ik wat rondkijken. Maar de zon scheen en de vogels in de tuin floten de hele dag. Ton lag binnen op de bank en ik zat buiten. We hebben nog wel gemidgedgolfed en dat won ik glorieus dankzij de slechte coditie van Ton maar ook dankzij drie keer een hole in one!

Maar op de dag dat we naar huis moesten had Ton zoveel pijn in zijn schouder dat hij alleen nog maar zo snel mogelijk naar huis wilde. Dus weer niet langs Carla. Wel naar de dokterspost in het ziekenhuis en de long-cardioafdeling. De pijn was te duiden: slijmbeursontsteking in schouder. De benauwdheid en vermoeidheid niet. Ja, hartfalen wat hij al had maar geen andere oorzaak. Dus nu ligt hij thuis in bed en ga ik zo op het balkon zitten lezen. Oh ja, ik heb ook contact gehad met de veel besproken processierups. Gelukkig alleen uitslag op een arm.