Veelal bemondkapt gingen ouders met kleine kinderen op berenjacht in de buurt. Leuk voor binnenblijvers en buitenlopers. Ben je een besmetteling, dan mag je niet naar buiten. Anders mag je wel een blokje om. Je moet dan geen last hebben van buitenschaamte anders is het buiten lopen geen pretje. Maar daar hebben wij geen last van. Wel krijg ik wat last van een coronabuikje met al dat binnenzitten en mezelf een beetje troosten met een heerlijk stuk chocola. En vooruit, een glaasje wijn erbij voor de gezelligheid.

Ton had last van een coronakapsel maar met behulp van de tondeuse van schoonzoon R. ziet het er weer wat beter uit en over 10 dagen kunnen we bij de kapper terecht.

Wij worden coronaoudjes genoemd maar voelen ons niet zo, gelukkig maar. Omdat we weinig buiten zijn hebben wij ook geen coronahanden gekregen.

Vanmiddag in de auto hoorde ik opeens een heel hard geluid, ik dacht :wat is dat nou? Was het een laag overkomend vliegtuig. In de coronastilte was ik dat geluid even helemaal kwijt. Die stilte, wat is dat heerlijk. Inderdaad, weer het voordeel van het nadeel.

Inmiddels hebben we mondkapjes voor als het moet en die hebben we even uitgeprobeerd. Ik kreeg het er Spaans benauwd van en dan moet er nog een beschermdoekje in. Maar misschien is het een kwestie van wennen, maar mijn blik spreekt boekdelen.