Leven in de 1,5 metersamenleving levert sommigen het 1,5metersyndroom op. Ik raak niet in paniek als iemand mijn denkbeeldige cirkel instapt, vergeet het zelf af en toe. Probeer er wel op te letten. Er is duidelijk een BC tijd en AC tijd. Niet before Christ en After Christ maar Before Corona en After Corono.

Voorheen had ik nog nooit van een afhaalfile gehoord, maar nu weet ik dat het de file bij een afhaalrestaurant is.

Er zijn nu balkonconcerten, een zogenaamde balkonnade, en dat wordt gefilmd en verspreid. Geen beroemde artiesten maar gewoon de buurman of buurvrouw en dat andere contact met elkaar verbindt de buurt. Er wordt zelfs balkonbingo gespeeld. Mensen worden creatief als ze zich gaan vervelen en dat is juist de kracht van het geregeld jezelf vervelen: onverwachte gedachten poppen op en leveren onverwachte produkten als een lied, een gedicht een ode aan de nieuwe helden op. Of zelfs een coronawoordenboek. Via een podcast van de Taalstaat kwam ik hier achter. Dus opgezocht en de voor mij prikkelende woorden overgetypt en zo is dus dit stukje ontstaan. Mogelijk vervolgd.