Ik kreeg de vraag voorgeschoteld: wat is op dit moment je favoriete plek in huis?

Dat is moeilijk kiezen want in de huiskamer is het heerlijk warm door de zon die door de grote ramen schijnt. En dan kijk ik naar ons nieuwe schilderij en ben ik helemaal gelukkig.

Maar ja, ik ben ook heel graag, zoals nu, op mijn eigen kamer waar het stil is en de muren me omarmen, niet knellend, maar vriendelijk op afstand.

Ik heb hier mijn boeken, stenen, schelpen, schrijfspullen, computer en alles waar ik van houd en mee bezig ben. Mijn cd’s met mijn eigen voorkeur staan paraat voor als ik muziek wil horen maar als ik schrijf wil ik stilte om me heen en in me hebben.

De stapels op mijn kamer horen er ook bij totdat ik het overzicht verlies en dan ga ik ruimen. Nou ja, iets ruimen en de rest herverdelen.

Alles mag en kan in mijn domein.

In de woonkamer waar het ruim, licht en zonnig is zit ik graag aan de eettafel voor het raam. Ook de televisiehoek voelt als een geborgen plekje. En het balkon op zonnige dagen is ook een heerlijke schrijf- en leesplek.

Maar als ik er één moet kiezen, dan toch mijn eigen kamer. Soms steek ik een wierookstokje aan, soms zet ik een zachte achtergrondmuziek op van Leonard Cohen, soms een hard meezinglied van Dolly Parton.

Mijn kamer weerspiegeld mijn interesses in het leven en daar staan bovendien ook de foto’s van mijn geliefden.