Als je zo’n tijd thuis doorbrengt, dan pak je eens wat meer een boek uit de kast waar je lang niet in hebt gekeken. Dat deed ik gisteren en pakte ‘De beste tips uit Libelle. Libelle weet ‘t.’ uit 1976.

foto van internet

Dat geeft een nostalgisch gevoel, terug naar een vroeger tijd die toch ook weer niet zo heel lang geleden is maar wel zo voelt. Want wie heeft er nu nog een knopendoos? Mijn moeder, haar moeder en ook ik nog in de 70′er jaren. De kinderen vonden het leuk daarmee te spelen: in de doos, uit de doos, stapeltjes maken, met de handjes erin woelen, uit de doos, en in de doos. Mijn knopendoos was een rommeltje maar kijk, daar gaf Libelle weet ‘t advies voor:

Breng er systeem in. Zoek alle knopen van één soort bij elkaar en rijg ze aan bloemistendraad. Alle knopenkettinkjes van één kleur rijgt u daarna aan pijperagers.

Ik denk niet dat kinderen van nu bloemistendraad of pijpenragers kennen, een knopendoos trouwens ook niet. Tenzij zij een oma hebben die nog knutselt en veel bewaard.