Zondagochtend op het station, natuurlijk te vroeg, wachtend op de trein naar Leiden. Helaas, wisselstoring, geen trein voor mij. Dan maar wachten wanneer wel. Het is koud maar ik blijf buiten zitten en mijn boek over het winterkoninkje houdt mij warm.
Het is inmiddels al ruim 40 minuten later als mijn trein arriveert. Geen snelle overstap in Leiden zoals gedacht maar hier is gelukkig koffie.

En nu zit ik warm in de 1e klas klaar voor vertrek naar Rotterdam. Ik ben van plan naar het natuurhistorisch museum aldaar te gaan. Daar ben ik nog nooit geweest. Op het andere perron arriveert de ‘Bahntouristexpress’. Zou die naar Berlijn gaan? Ik in ieder geval niet.
Nu verder in het zeer lezenswaardige boek van Stephan Moss over het interessante leven van het winterkoninkje:’ een bescheiden maar kwiek vogeltje’.
Het is mij tot nu toe niet gelukt er een goede foto van te maken: te snel, te kwiek, te scharrelig op de grond.