Ivonne

zij ging, gedragen
op een wolk van liefde

als zij haar bestemming heeft bereikt
valt de wolk langzaam uiteen
in mooie herinneringen
die neerdwarrelen
als sneeuwvlokjes

zij vormen een zachte deken
over dit scherpe verlies

marisca

Na bijna vijftig jaar vriendschap heb ik, en met mij velen, afscheid moeten nemen van een heel bijzondere vrouw. Ivonne was enthousiast, trouw, soms ondeugend, hield van bridgen, naar musea gaan, boeken lezen over historie, stadswandelingen maken, wandelen in de natuur en nog veel meer. En dan, in korte tijd, is dat alles over. Maar wat heeft zij een herinneringen bij ons achter gelaten die ons troosten met het idee:  wij hebben enorm met elkaar genoten van de ‘gewone’ dingen in ons leven. En daar ben ik haar enorm dankbaar voor.
Maar wat zal ik haar enorm missen.