Gisteren een heel andere zaterdag dan die ervoor. Nu was het feest want het eerste boek van een nieuwe serie, geschreven door onze Annemarie, werd feestelijk gepresenteerd in Haarlem.
Het is voor meisjes (en jongens) vanaf 8 jaar en hoofdpersoon is Lon, dochter van een bekende profvoetballer en de enige in het gezin die meer van hockey dan van voetbal houdt. Lon beleeft spannende dingen in haar nieuwe woonplaats en dat wordt met veel humor beschreven. In de krant was er al veel aandacht aan geschonken en dat doe ik nu hier ook even.

Het was gezellig druk bij de presentatie en Annemarie had een ex-international hockey Jacky Schoenaker en haar vader Dick, ex-international voetbal,  weten te strikken om bij de presentatie aanwezig te zijn. Er was een quiz over hun carrières, Annemarie interviewde hen en aan Jacky werd het eerste boek overhandigd. Daarna stond er een lange rij van familie, vrienden en bekenden om het boek te laten signeren door Annemarie en de illustratrice van het boek Madeleine van der Raad. Kortom: een feestelijke middag.

Mocht je een(klein)dochter/ nichtje/buurmeisje hebben die van lezen houdt en tussen de 8 en 11 jaar is: het is een aanrader. Ik lees het nu voor de derde keer en weer met veel plezier. Dus eigenlijk is het voor alle leeftijden.